Түркістанға келген туристер бас сұғатын мейрамханалар аз емес. Сондай орындардың бірі "Шаңырақ" қымызханасы.
Қымызхананың сусындары туристер үшін нағыз "экзотика". Әр ұлттың өз тілі, діні, салт-дәстүрі мен әдет-ғұрпына сай, дастарханына қойылар айрықша ас мәзірі бар. Соның ішінде, ежелден аттың жалы, түйенің қомында көшпенді ғұмыр кешкен халқымыздың ұлттық тағам түрлерінің алар орны ерекше. Түп төркіні төрт түлік малдан қарапайым жолмен өңделіп алынатын бұл азықтар: ет, сүт, құрт, май, қатық, қаймақ, айран, уыз, ірімшік, іркіт, қойыртпақ, қорықтық, қымыз, шұбат болып бөлінеді. Ұзақ уақыт бойы қазақ халқының ас мәзірінің негізіне ет тағамдары кіреді. Ең танымал ет тағамдары:қуырдақ-өкпе, бауыр және ет қосылып дайыналған тағам,бауыр құйрық-жұқалап кесілген бауырды құйрықпен орап дайындалады, сондай ақ, жылқы етінен дайындалғанқазы, шұжық, қарта. «Шаңырақ» қымызханасының мәзірінен қазақтың ұлттық тағамдарынан дәм тата алады. Нағыз талғампаздар үшін, аспазшылары фирмалық тағамдарды ұсынады. Мейрамхананың мәзірінде ұлттық тағамдардың үлкен таңдауы бар: бешбармақ, қуырдақ, сірне, қымыз, шұбат, құрт, талқан және кәуаптың көптеген түрлері мен жаңа сығылған шырындар.